Sme tu pre vás v pracovných dňoch od 8.30 do 16.30 hod. Objednávky prijaté cez E-SHOP vybavujeme 24/7!

RimOff splachovanie - čo to je a prečo by som ho mal chcieť?

Dnes sa budeme venovať téme, ktorá zaujíma čoraz viac ľudí. WC s týmto spôsobom splachovania, si pomaličky ale isto, získava viac a viac priaznivcov. Poďme sa spoločne pozrieť, prečo tomu tak je.

Splachovanie s oplachovacím kruhom (klasické splachovanie). Ešte nie tak dávno bolo štandardom splachovanie, ktoré istotne všetci poznáme. Voda na splachovanie vošla do kanálika, ktorý vo väčšine prípadov prechádzal celým obvodom WC misy. V tomto kanáliku boli vytvorené otvory alebo štrbiny. Ako voda postupne prechádzala po obvode misy, vytekala cez tieto otvory a čistila vnútorné steny misy.

Dlhú dobu bol tento spôsob veľmi obľúbený. Mal však jednu pomerne veľkú nevýhodu. Zanášanie a upchávanie otvorov vodným kameňom, čo po čase spôsobovalo nerovnomerné oplachovanie stien misy. Niekedy sa dokonca stávalo, že voda v niektorých miestach už netiekla vôbec.

Ďalším problémom bolo zložitejšie čistenie v miestach, kde sa oplachovací kruh dotýkal stien WC. V týchto miestach sa tvoril vodný kameň a množili sa tam rôzne baktérie.

rimOFF_vodny kruh copy 58c248b3ad687

 

A v čom je splachovanie RimOff iné? Pri tomto spôsobe splachovania bol odstránený kanálik (oplachovací kruh). Tým pádom sa nemajú kde usadzovať baktérie a vodný kameň. Tiež čistenie je niekoľkonásobne jednoduchšie a rýchlejšie. Voda na splachovanie je vyvedená v zadnej časti toalety, odkiaľ sa pri spláchnutí „kĺže“ po stenách misy do všetkých strán.

Pri prvých modeloch sa vyskytoval problém s vyšplechnutím vody pri splachovaní. Postupne sa však dizajn zmenil tak, aby sa voda pri splachovaní nedostala von z misy. Na okraji misy pribudol akýsi "mantinel", ktorý drží vodu tam, kde má – vo vnútri misy.

Bezokruhové splachovanie môže mať rôzne označenie - záleží od výrobcu. Stretnúť sa tak môžete s týmto označením: "Rimless", "Rimfree", "RimOff", atď. WC misy s týmto spôsobom splachovania patria v našom e-shope k tým najobľúbenejším.

Ak by ste si chceli pozrieť o aké modely ide, kliknite TU