Sme tu pre vás v pracovných dňoch od 8.30 do 16.30 hod. Objednávky prijaté cez E-SHOP vybavujeme 24/7!

Prečo potrebujem podomietkový modul a ktorý je pre mňa vhodný?

Často sa nás pýtate, čo všetko potrebujete k montáži WC+BIDET 2v1. V tomto článku sa zameriame na montáž závesných wcbidetov. Konkrétne budeme hovoriť o dôležitej zložke, bez ktorej závesné WC nedokážete namontovať.

Reč bude o podomietkových moduloch. Medzi ľudmi už zľudovel názov "Geberity" Toto označenie však nie je správne. Geberit je len značka jedného z mnohých podomietkových systémov.

Na trhu môžeme nájsť veľa značiek, ktoré takýto systém ponúkajú. Spomeniem len najznámejšie, ktorými sú spomínaný Geberit, Alcaplast, Grohe, Shell, Jika, a veľa ďalších. Dovolím si tvrdiť, že žiadny z týchto modulov nie je zlý a svoj účel splnia s prehľadom. 

Popularitu značky Geberit podporujú hlavne inštalatéri, ktorí väčšinou nechcú s inými značkami pracovať (dôvodov je viac - kvalita však nie je hlavný dôvod). 

Téme popularity sa však venovať nechcem. Pre vás je najdôležitejší fakt, že všetky spomínané značky sú vhodné aj pre WC+BIDET 2v1. Jediný rozdiel voči montáži klasického WC je ten, že pri wcbidetoch budete potrebovať vyriešiť ovládanie bidetovej trysky - umiestnením a zapojením zmiešavacej batérie v blízkosti WC (tejto téme sa budeme venovať zvlášť).

V tomto článku nás bude zaujímať, ktorý podomietkový modul je vhodný práve do vašej kúpeľne. Nie každý WC modul bude vhodný práve pre vašu kúpeľňu! Dôvodom je spôsob uchytenia/kotvenia modulu do steny. 

Vo všeobecnosti existujú 3 základné druhy modulov pre závesné WC, ktoré sa líšia práve spôsobom uchytenia. Nakoľko moduly od značky Geberit sú najobľúbenejšie, budem používať práve ich označenie. V zátvorke potom uvediem označenie pre zn. Alcaplast, ktorú ponúkame aj v našom e-shope.

KOMBIFIX  (alebo napr. Alcaplast Renovmodul)
- Inštaluje sa len na pevnú stenu
- Nemá "nožičky" a kotví sa len do zadnej steny - pomocou šróbov
- Pre závesné WC so vzdialenosťou upevnenia 18 cm alebo 23 cm
- Je potrebné ho obmurovať (priečkovkou)  
- Nevhodný pre zabudovanie do ľahkých priečok
DAS_305385_20200831_095342  

 DUOFIX (alebo napr. Alcaplast Sádromodul)
- Pre zabudovanie do systémovej steny
- Inštalácia pred stenou postavenou suchým alebo mokrým procesom
- Pre zabudovanie do predstenovej inštalácie na čiastočnú alebo celú výšku miestnosti pred stenou postavenou suchým alebo mokrým procesom
- Pre zabudovanie do ľahkej priečky na výšku celej miestnosti
DAS_305383_20200629_103556

DUOFIX SPECIAL (alebo napr. Alcaplast Jádromodul)
- Pre zabudovanie do ľahkej priečky na celú alebo čiastočnú výšku miestnosti pred stenou postavenou suchým alebo mokrým procesom
- Pre zabudovanie do bytového jadra, ukotvenie do bočných stien pomocou výsuvných bočných ramien 
DAS_120950_20170925_165525


To znamená, že ak riešite kúpeľňu v rodinnom dome - bude vás väčšinou zaujímať Kombifix (obmuruje sa) alebo Duofix (obloží sa sadrokartónom).

Ak riešite WC v paneláku, kde WC je umiestnené pred šachtou - bude vás väčšinou zaujímať Duofix Special (kotvenie do bočných stien).

Všetky modely WC+BIDET 2v1, ktoré ponúkame, majú rozteč otvorov pre ukotvenie WC 180 mm. Modul si, prosím, vyberajte s ohľadom na spôsob montáže (inštalácia na pevnú stenu, do sadrokartónovej steny, do jadra, atď.) Ak neviete, aký modul potrebujete, poraďte sa prosím s inštalatérom, ktorý vám bude WC montovať.

V prípade otázok sme vám samozrejme k dispozícii na tel. 0901 703 297.