Sme tu pre vás v pracovných dňoch od 8.30 do 16.30 hod. Objednávky prijaté cez E-SHOP vybavujeme 24/7!

Malá kúpeľňa nemusí byť veľký problém

Verím, že každý z nás by chcel mať krásnu a hlavne praktickú kúpeľňu. Aby bola kúpeľňa praktická, musí obsahovať základné prvky osobnej hygieny, akými sú umývadlo, WC, vaňa (alebo sprchovací kút) a bidet. Áno, aj bidet. Som presvedčený, že v modernej kúpeľni 21. storočia by mal mať bidet svoje miesto.

midian 

Nie každý však má dostatočne veľkú kúpeľňu. Často býva problém umiestniť vaňu a nie ešte samostatný bidet. Väčšina ľudí býva v panelákoch a povedzme si úprimne, väčšia časť panelákových kúpeľní neponúka práve veľkorysý priestor.

Z tohto dôvodu sa výrobcovia snažia prichádzať s riešeniami, ktoré šetria drahocenný priestor v kúpeľni, no zachovávajú si svoju úžitkovú hodnotu. Vedeli ste, že už aj v tej najmenšej kúpeľni môžete mať bidet? Ak sa vám do kúpeľne zmestí WC, zaručene tu môžete mať aj bidet. Momentálne sú na trhu dostupné tieto riešenia:

1 . Bidetová ručná spŕška
Výhodou sú minimálne obstarávacie náklady.Nevýhodou je, že toto riešenie ponúka najmenej komfortu. Pre plnohodnotné použitie musíte mať voľné ruky a dostatočnú mobilitu na to, aby ste dokázali byť v polosede pri umývaní. Ťažko mysliteľné hlavne pri senioroch a ľudoch so zníženou pohyblivosťou.

Vhodná je skôr pre mladých ľudí a pri minimálnych rozpočtoch. Medzi výhody patrí aj možnosť použiť ručnú spŕšku na iné účely, ako je napríklad napúšťanie vody, umývanie topánok atď. K nevýhodám patrí fakt, že po použití spŕšky môže zvyšná voda z hadice vytekať na dlážku.
bidetova-sprska1 (1)


2. Elektronické sedátka a elektronické bidety
Tieto zariadenia ponúkajú vysoký komfort. Majú veľa funkcií - od rôznych typov vodnej spŕšky, až po vyhrievanú WC dosku alebo funkciu fénu. Nevýhodou sú väčšinou vysoká obstarávacia cena (niekoľko stoviek až tisícov eur) a nutnosť pripojenia do elektrickej siete.

Pri tomto riešení je treba počítať s častejšou poruchovosťou, kratšou životnosťou a náročnejšou obsluhou, čo je nevýhoda hlavne pri senioroch a malých deťoch.
elektronicke bidety (1)

3. WC+BIDET 2v1
Moja srdcová záležitosť. Podľa môjho názoru, je to najlepšia voľba pre tých, ktorí uprednostňujú vhodný pomer medzi úžitkovou hodnotou a cenou. Jednoduchšie povedané – zlatá stredná cesta. Cenovo je toto riešenie blízke bežným toaletám. Ponúka menší komfort, ako napríklad elektronické sedátka a bidety. No povedzme si úprimne, sú všetky tie funkcie elektronických sedátok potrebné?

Najzákladnejšia funkcia je predsa mokrá očista a tú zvládne WC+BIDET 2v1 na výbornú. Ak chce niekto ďalšie funkcie a má vo vrecku zbytočných pár stovák, môže kľudne siahnuť po elektronickej verzii.

Práve jednoduchosť, dlhá životnosť a prijateľná cena sú dôvody, prečo som sa rozhodol ponúknuť toto riešenie aj vám a od roku 2010 sme distribútorom WC+BIDET 2v1 na Slovensku.

 tryska


4. Samostatný bidet

Je na trhu najdlhšie, no pri riešení problematiky malej kúpeľne nemá žiadnu šancu. V malej panelákovej kúpeľni budeme len veľmi ťažko umiestňovať samostatný bidet. Z tohto dôvodu sa tomuto riešenie nebudem viac venovať, čo však neznamená, že by som túto možnosť nepovažoval za prijateľnú vo väčšej kúpeľni.

palladio-bidet-2 

Produktov vhodných pre malú kúpeľňu je na trhu našťastie veľa - stačí si len vybrať. Existujú špeciálne tvarované vane so zúženou časťou pre nohy, zúžené umývadlá, a ďalšie produkty, ktoré vám nebudú zaberať zbytočné centimetre vo vašej kúpeľni. Ak by ste chceli viac informácií o problematike malej kúpeľne, skúste sa pozrieť aj na stránku - www.malakupelna.sk.